Allikmaa: telesaadetega ERR venekeelse auditooriumini ei jõua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa
Eesti Rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa Foto: Artur Sadovski

Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa tõdes, et tänaseks väljakujunenud venekeelsete telesaadete maht ei rahulda kedagi - ei programmi koostajaid ega ka vaatajaid.

«Formaalselt saame öelda, et rahvusringhääling ju teeb venelastele saateid, tervelt kaks saadet nädalas, ja igal õhtul jõuab vaatajani ka venekeelne AK, aga nagu me uurime nende saadete vaatajanumbreid, saame aru, et ega me nende saadetega venekeelse auditooriumini tegelikult ei jõua,» kirjutas Allikmaa ERRi uudisteportaalis.

«Näiteks oli veebruaris saatel «Kolmnurk», mis on iseenesest väga korralik, sisukas ja hästi tehtud venekeelsele auditooriumile suunatud saade, keskmiselt viis tuhat vaatajat ja ainult tuhat neist olid venelased. Venekeelset AKd vaatas veebruaris keskmiselt 14 000 inimest, kellest pooled ehk 7000 olid venelased,» tõi Allikmaa näiteid.

Allikmaa leidis, et täiemahulisele, n-ö kolmandale, venekeelsele teleprogrammile pole kunagi olnud avalikku tellimust: «Küsimus on selles, kas teha ETV2-s korralik, vähemalt kaks tundi vältav igapäevane venekeelne saatevöönd või piirduda ainult poliitilise korrektsuse piiresse mahtuva, tänasest pisut mahukama igapäevase venekeelse AK-ga.»

«ETV2-st ei saa kunagi venekeelset kanalit. Kui tekib ühiskondlik tellimus tõsiseltvõetava venekeelse kanali suhtes, tuleb luua täiesti uus ja mingit teist nime kandev telekanal,» kinnitas Allikmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles