Mardisalu: uudisteankruid enam kinnimakstud sisuga lugudesse ei kaasata

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 uudistejuht Mart Mardisalu kinnitab, et päevauudised pole müügiks olnud ja neid ei hakata müüma ka tulevikus.
TV3 uudistejuht Mart Mardisalu kinnitab, et päevauudised pole müügiks olnud ja neid ei hakata müüma ka tulevikus. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

TV3 uudistesaate «Seitsmesed uudised» peatoimetaja Mart Mardisalu lubas, et õhtuse uudistesaate sisukoostamise põhimõtted vaadatakse üle ja muuhulgas loobutakse uudisteankrute kasutamisest tasutud ehk sisuturunduslugudes.

TV3 «Seitsmeste uudiste» peatoimetaja Mart Mardisalu ei eita uudislugude müüki uudistesaatesse, kuid rõhutab, et päevauudiseid pole tema juhtimisel müüdud ning seda ka ei hakata tegema, kirjutab ERR uudised.

«Kavandame muudatusi saate sisukoostamise põhimõtete juures ning päevauudiste ja meelelahutuse selgemat eristatust vaataja jaoks. Juhul kui mainitud muudatused annavad võimaluse meelelahutusliku sisu koostamisel rubriikide, sisuturunduslike lugude vms raames kaasata meie häid partnereid ja palgamaksjaid, märgistame kindlasti ka vastavad lood,» viitab Mardisalu sellele, et tasulised uudislood jätkuvad, ent neid püütakse paremini uudistest eristada.

Ta luba, et uudisteankruid  sisuturunduslike lugude tootmisse ei kaasata.

13. jaanurail kirjutas Postimees, et Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) alustas TV3 «Seitsmestesse uudistesse» hinnakirja alusel uudislugude müügi uurimiseks menetlust, seadus võimaldab rikkumise korral määrata telekanalile kuni 32 000 euro suuruse trahvi.

Rahvusringhääling teatas 12. jaanuaril, et kui ajakirjanduseetika koodeks nõuab selle selget eraldamist uudislikust sisust, siis TV3 pakub klientidele müügiks uudislugusid, ilma neid sisuturunduse märkega eraldamata. Hinnakirjast selgub, et üheminutine sisuturunduslugu uudistes maksab 1000 eurot, kaheminutine 2000 eurot ning kolmeminutine lugu 3000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles