Kaks lühemat uudist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sukles
Urmas Sukles Foto: Tiit Mõtus

Sukles kaalub Haapsalus oma nimekirja

Reformierakonda kuuluv kauaaegne Haapsalu linnapea Urmas Sukles (58) kaalub võimalust, et ei kandideeri eeloleval sügisel toimuvatel kohalike omavalitsuste valimistel koduerakonna ridades, vaid tuleb välja oma valimisnimekirjaga.

Suklese sõnul on kohalikud aktiivsed inimesed parteide poliitikas pettunud ega taha end vähemalt kohalikul tasandil partei nimekirjadega siduda ning oma nimekirjaga võib ta valimistel osaleda just sellel põhjusel.

Oma valimisnimekirjaga väljatulek oleks Suklese sõnul ka tugev sõnum väiksemast piirkonnast keskusesse, et regioonidega peaks rohkem arvestama, vahendas ERR.

Ta möönis, et seoses haldusreformiga ja ka võimuvahetusega on väiksemad pirkonnad rohkem fookusesse tõusnud, aga võimuvahetus oli alles hiljuti ja plaanid on varem valmis tehtud.

Suklese sõnul pole võimalik oma valimisnimekirjaga väljatulek seotud Reformierakonna juhatuse valimistel ilmnenud probleemidega.

Sukles teatas 6. jaanuaril, et loobus Reformierakonna juhatusse kandideerimast, kuna ei pea seda eetiliseks pärast seda, kui süüdistas alusetult partei peasekretäri tema e-kirja kinnipidamises. postimees.ee

Kohus otsustas Ringmaa vangi jätta

Viru maakohus ei vabastanud eile enne tähtaega vanglast 2001. ja 2003. aastal Tallinnas kahe lõhkemata jäänud pommi paigaldamise eest 15-aastase vangistuse saanud ja ajakirjanduses Pae tänava pommimeheks tituleeritud Märt Ringmaad (78).

Riiklik süüdistaja on oma kirjalikus arvamuses avaldanud, et Ringmaa ennetähtaegne vabastamine ligi neli aastat enne karistusaja lõppu ei ole põhjendatud. «Oma tegudega seadis Märt Ringmaa ohtu väga paljud inimesed. Raskete kuritegude puhul on karistuse tervikuna ärakandmine reegel ja sellest tingimisi ennetähtaegne vabastamine selgelt erand,» leidis Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Margit Luga.

Kaitsja aga leidis, et Ringmaa ennetähtaegne vabastamine ja elektroonilise valve alla lubamine on põhjendatud. «Asjaolud, mis räägivad Ringmaa vabastamise kasuks, on kaalukamad neist asjaoludest, mis räägivad vabastamise kahjuks,» leidis kaitsja.

Ringmaa ütles istungil, et soovib vabaneda tingimisi enne tähtaega ja jääda elektroonilise järelevalve alla, sest tema tervis on halb ja surm silme ees. postimees.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles