Metsavahendusfirmade ebaseaduslik andmebaas pandi kinni (2)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsavahendusfirmade ebaseaduslik andmebaas pandi kinni.
Metsavahendusfirmade ebaseaduslik andmebaas pandi kinni. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tänases Postimehes kirjeldatud ebaseaduslik andmebaas, mis suure tõenäosusega on tekkinud keskkonnaministeeriumi allasutuste infolekete põhjal, on tänaseks internetiavarustest eemaldatud.

Kui veel eile oli leheküljel «www.work.land24.ee» võimalik vastavate salasõnadega sisse logida, siis täna pärast Postimehes avaldatud artikleid on lehekülg kinni pandud.

Kuigi kõik andmed on kustutatud võib otsingumootori puhverserverist leida viimase viite sellelaadse lehekülje olemasolule, kus on selgelt näha, et nimetatud andmebaas on tegelenud just metsaandmete hoiustamisega.

Kuvatõmmis otsingumootorist.
Kuvatõmmis otsingumootorist. Foto: Kuvatõmmis

Postimees kirjutas täna, et nimetatud andmebaas viib kokku inimeste nimed, sünniajad, telefoninumbrid ja andmed metsakinnistute kohta. Vahendajad omakorda kasutavad telefoninumbreid, mida sidefirmade kliendid pole lubanud avalikustada ning samuti selliseid andmeid metsa kohta, mis ei tohiks kuidagi keskkonnaagentuuri metsaregistrist kättesaadavad olla.

Loe lisaks - Metsavahendajate tegevus viitab massiivsele infolekkele

Andmekaitse inspektsioonini jõudsid esimesed vihjed metsaregistri võimaliku lekke kohta juba möödunud aasta suvel, kui oli selge, et metsaomanikke kimbutavad helistajad ei vali numbreid juhuslikult.

Andmekaitse inspektsiooni peadirektor Viljar Peep selgitas Postimehele, et keskkonnaagentuuri hallatavas metsaregistris on valitsenud suur korralagedus ning registrile pääses ligi suur hulk inimesi, kelle tegevusest ei jäänud alles mingit jälge.

Loe lisaks - Eesti andmekaitse juht: metsaregistris on valitsenud suur korralagedus

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles