Konsum: laps põrkas vastu sulguvat ust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Mustamäe Konsumi turvasalvestusest selgub, et väikelaps ei jäänud mitte poeuste vahele, vaid põrkas väljudes vastu sulguvat poeust ja kukkus.

Esmaspäeval kell 14.44 toimunud vahejuhtumi kohta on olemas turvakaamera videosalvestus, selgitas Eesti Tarbijate Ühistu pressiesindaja Regina Aasumets.

Sellelt salvestuselt on näha, kuidas naine väljub aeglaselt kassa kõrval asuvast uksest ja need sulguvad tema järel.

Seejärel liigub väike laps selg ees aeglaselt ukse poole, uksest väljunud naisterahva suunas. Laps põrkab seljaga vastu sulguvat ust ja kukub. Lapse jala ja ukse kokkupuutel uksed avanesid automaatselt.

Videolindilt on näha, kuidas kaupluse juhataja vestleb klientidega. «Kahjuks ei ole võimalik kontrollida kliendi väidet, et juhataja käitus ebaviisakalt,» tõdeb pressiesindaja.

Tema sõnul on kahetsusväärne, et väike laps sai kaupluses haiget. Kuna nii väikesed lapsed ei oska erinevaid ohutegureid ette näha, palub ettevõte ka lapsevanematel olla oma laste suhtes tähelepanelikumad.

ETK kinnitusel paigaldati liuguksed Sõpruse puiestee kauplusesse eelmise aasta augustis toimunud kapitaalremondi käigus.

Kuni esmaspäevani ei ole kaupluses liugustega probleeme esinenud. Uksed asuvad kassa vahetus läheduses ja avanevad automaatselt hetkel, kui klient kassa juurest ukse poole astub.

Uste sulgumine ja avanemine toimub normaalses režiimis. Ukseandurid on 90-kraadise tundlikkusega, seega reageerivad ka 110 cm pikkuste ja lühemate inimeste liikumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles