Firmaautod võivad saada teist värvi numbrimärgid

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto numbrimärk.
Auto numbrimärk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rahandusministeerium soovib järgmise aasta algusest muuta firmaautode maksustamise süsteemi nii, et erisoodustuse maksustamine hakkaks sõltuma auto väärtusest, sõidupäevikud kaoks osaliselt ning vaid ettevõtluses kasutatavad autod saaks teist värvi numbrimärgi.

Rahandusministeeriumi ettepaneku kohaselt saaks tavanumbrimärkidest erinevat värvi märgid peale ettevõtluses kasutatavate sõiduautode ka kõik avaliku sektori sõiduautod, mida kasutatakse vaid ametisõitudeks, kirjutas BNS.

Ettevõtja, kes soovib oma sõiduautot vaid ettevõtluses kasutada, teavitab sellest liiklusregistrit, kus tehakse registrisse vastav märge ja ettevõttele väljastatakse erilist värvi numbrimärk. Ministeerium koostöös maksu- ja tolliametiga kaalus ka kleebiste kasutamist, aga eelistas eri värvi numbreid, sest need on silmapaistvamad, registrisse kantud ja nende väljastamisel laekub ka riigilõiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles