Maardus jäi perekond põlevasse eramajja suitsulõksu

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju.
Tulekahju. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Harjumaal Maardus jäi öösel süttinud eramajas suitsulõksu neljaliikmeline perekond. Päästjad aitasid pere, kaks kassi ja koera suitsu täis hoonest välja.

Möödunud ööl kell 03.45 teatati häirekeskusele, et Maardus Võha teel asuvas eramajas on puhkenud tulekahju esimese korruse sanitaartehnilises ruumis.

Päästjate saabudes olid majaelanikud – kaks täiskasvanut ja kaks last kogunenud teise korruse akende juurde, sest jäid hoones suitsulõksu. Päästjad aitasid majaelanikud redeliga majast välja ja andsid üle kiirabile. Inimesed tõsiselt viga ei saanud, olid vaid ehmunud. Majast tõid päästjad välja ka kaks kassi ja koera. 

Esimese korruse sanitaartehnilise ruumi põlengule pandi piir kell 4.13. Maja esimese korruse välisukse juures asunud tulekolde ümbrus sai kuumakahjustusi, ülejäänud maja suitsukahjustusi. Kustutustööd lõpetati kell 4.56.

Põhja päästekeskus rõhutab, et majaelanike elu ja tervise päästis õige käitumine – nad kogunesid majas ohutusse kohta ja ootasid seal abi saabumist. Esimese korruse välisukse kaudu oli võimatu hoonest väljuda, sest põlev ruum asus otse välisukse kõrval ning kogu esimene korrus oli tihedat suitsu täis. 

Päästeamet lisab, et on hea, kui tulekahju korral käitumine on pereringis läbi arutatud ja kokku lepitud. Alati tasub sealjuures mõelda, kuidas käituda siis, kui tulekahju korral ei ole võimalik maja ustest väljuda või üldse hoonest lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles