Pomerants välistab massilise lekke metsaregistrist

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsakaitsjate meeleavaldus keskkonnaministeeriumi ees. Keskel keskkonnaminister Marko Pomerants.
Metsakaitsjate meeleavaldus keskkonnaministeeriumi ees. Keskel keskkonnaminister Marko Pomerants. Foto: Liis Treimann

Keskkonnaminister Marko Pomerantsi (IRL) sõnul ei ole praegustel andmetel põhjust kahtlustada massilist leket metsaregistrist ja keskkonnaameti töötajad ei ole kindlasti andmelekkega seotud.

Pomerants ütles keskkonnaministeeriumi pressiteates, et eilses Postimehes kirjeldatud metsaomanike tülitamise juhtumeid on ka varem ette tulnud, kuid nendegi puhul ei ole andmete lekkimist ega rikkumisi tuvastatud.

«Kaasaegses infoühiskonnas ei ole keeruline maaomaniku kontaktandmeid muude kanalite ja andmebaaside abil leida. Näiteks on olnud ka juhtumeid, kus maaomanikule on helistatud metsaostusooviga, ka sellistele telefoninumbritele, mida metsaregistri andmebaasis kindlasti ei ole, näiteks töökoha numbrile,» lausus minister.

Postimees kirjutas esmaspäeval, et metsavahendajad teevad massiliselt telefonikõnesid metsaomanikele, üritades neid veenda müüma raieõigust turuhinnast madalamalt. Kuna vahendajatel on info metsaomanike kohta, mida avalikest allikatest ei ole võimalik saada, viitab see massiivsele infolekkele metsaregistrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles