Mupo: viige oma jõulukuusk kogumiskohta

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lansamäel jäetakse kuused sageli prügikonteinerite kõrvale vedelema.
Lansamäel jäetakse kuused sageli prügikonteinerite kõrvale vedelema. Foto: Mupo

Munitsipaalpolitsei tuletab tallinlastele meelde, et jõulukuuski ei tohi jätta vedelema prügikonteinerite ümbrusse, vaid need tuleb viia jäätmejaama või  kogumiskohta.

«Jõulukuuski ei tohi panna prügikasti ei tervelt ega tükeldatult. Kuuskede jätmine prügikonteineri kõrvale ja nende äravedu tuleb kokku leppida korteriühistu ja jäätmevedajaga. Vajadusel võib korteriühistu jõulukuuskede jaoks tellida jäätmekäitlejalt suurema ajutise konteineri,» ütles mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Konteinerite kõrvale jäetud kuused kvalifitseeruvad tema sõnul suurjäätmeteks. Tallinna jäätmehoolduseeskirja järgi võib suurjäätmed ajutiselt paigutada mahuti vahetusse lähedusse, kui nende äravedu korraldatakse seitsme kalendripäeva jooksul.

Mupo linnaosades asuvate tugipunktide inspektorite sõnul on olukord linnas jõulukuuskede osas halb, Lasnamäel on olukord lausa katastroofiline. Inspektorite sõnul vedeleb kuuski massiliselt kõikjal – akende all, haljasaladel, konteinerite ümbruses ning kohati veeretab neid tuul lausa sõidu- ja kõnniteedel. Probleem on ka mitme kuuskede kogumiskohaga, kuhu lisaks kuuskedele on tekkinud suured olmeprügihunnikud.

Mupo soovitab kõigil, kel kuusk veel kogumispunkti viimata, seda kindlasti teha. Tuleskulptuuride festivalil pakuvad nad veel kord kõigile silmailu ja rõõmu. Nimelt korraldatakse linnaosades sarnaselt varasemate aastatega kuuskede kogumist, et need seejärel tuleskulptuuride festivalil ära põletada. Linnaosadel on kogumiskohad spetsiaalselt tähistatud. Kesklinnas on kokku kolm kogumiskohta, Lasnamäel on neid 11, Nõmmel neli, Põhja-Tallinnas kolm, Kristiines üks ja Pirita kogumiskoht on kloostri varemetes. Äraviidaval jõulukuusel ei või olla küljes ehteid, plasti, kilet vm põletamiseks mittesobivat materjali.

Mupo tunnustab Kristiine linnaosavalitsuse initsiatiivi lasta korteriühistutel kuused koguda konteinerite ümbrusesse, kust linnaosa nad ise kogumispaika viib. Ülejäänud linnaosades peavad inimesed ja vajadusel korteriühistud kuuskede äratoimetamise ise korraldama. Pärast viimast kuuskede põletamist 28. jaanuaril kell 18 Kalaranna 1 kinnistul, hakkab mupo korteriühistute ja kinnistuomanike suhtes rakendama sanktsioone. Hetkel tegelevad linnaosades asuvate tugipunktide töötajad olukorra kaardistamisega ja vajadusel selgitustöö tegemisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles