Kui nutikas ost on nutikindad?

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Kehv suusailm küll, aga Arter tundis siiski huvi, kas mõni nutikinnas on juba nii hea, et sellega saaks ka lumehanges sõnumeid saata.

Erinevalt inimese nahast ei juhi tavalised kindad elektrit ja see tähendab, et nutitelefoni kasutamiseks tuleb kindad käest võtta. Külmakartlikele on lahenduseks nutikindad või olemasolevate kinnaste tuunimine spetsiaalse elektrit juhtiva niidiga. Aga mingem sel korral veel kergema vastupanu teed…

Thinsulate 4hands – 12,99 eurot.

Foto: Mihkel Maripuu

Seemisnahksed kindad on hea hinnaga ja mitte kõige õhema voodriga, ent nutti on neil vähevõitu. Või noh, nutitelefoni ekraani juhtimiseks mõeldud nahatükike on küll olemas, aga see asub nimetissõrme otsas. Ja kes teab inimest, kes teaks inimest, kes nimetissõrmega mobiili toksib? Teisest küljest peaks kinnastatud nimetissõrm olema pöidlast märksa täpsem, aga sõnumite kirjutamine on ikkagi pigem piinarikas.

Hofler Fashion – 9,90 eurot.

Foto: Mihkel Maripuu

Esiteks tuleb mainida, et vähem kui kümne euro eest saab neli kinnast, ja kuna need on veniva iseloomuga, siis sobib üks suurus kõigile. Tõsi, kulturistid ja muud suurekäelised sinna «kõigile» rühma ei kuulu, aga noh, tegelenud siis kirimalega.

Kõik neli kinnast on nii õhukesed, et miinuskraadidega tahaks käed taskus hoida. Nutti on neil palju, täpsemalt kolmel sõrmel viiest, ja kuna kindad on tihkelt sõrmede ümber, õnnestub Postimehe äpi kasutamine ja sõnumite saatmine päris edukalt. Kui imestate, miks uued kindad igalt poolt niidijupikesi eritavad, siis vaadake hinda.

MUJJO Touchscreen Gloves – 89,99 eurot.

Foto: Mihkel Maripuu

Need pole tavalised kindad. Need kindad on erilised. Neid müüakse mustas pappkarbis, mille sees on must paber, millele on väga mitu korda kirjutatud läikivate tähtedega MUJJO. Hinnale vastavalt on terve šikkide kinnaste peopesa nutikas. Udupeenest nahast kinnaste õmblused moodustavad veidi kõvema koha, millega on sõnumite toksimine peaaegu et lust, aga paraku kipub pöial kindaga võitlemisest väsima. Võib-olla tuleb need kindad lihtsalt sisse… sõnumeerida?

Celly TOUCH SCREEN GLOVES – 9,99

Foto: Mihkel Maripuu

Kes ütles, et kinnas peab olema must või äärmisel juhul porikarva? Erinevalt Hofleritest paitavad õmblused silma ja varupaari seetõttu kaasa ei anta. Sõnumite kirjutamine – rääkimata telefoni vastuvõtmisest – möödub ekstsessideta. Kuna kindad on õhukesed, sobivad need pigem nullist ülespoole jääva ilma jaoks.

Handskkompaniet Sweden – 42,99

Foto: Mihkel Maripuu

Nendel kinnastel on kaasas kasutusjuhend, mille piltidest võib järeldada, et need on mõeldud kasutamiseks nutitelefoni, pangaautomaadi, GPS-seadme ja bensiinijaama puuteekraanidel. Perfektse viimistlusega kindad on õmmeldud fliisist, tekstiilist ja kitsenahast, mis annab mõistagi põhjuse tervitada üht Rahvusooper Estonia nõukogu verivärsket liiget. Kuigi ka kinnaste pöial on nutikas, võib selle rahulikult pangaautomaadile jätta, sest telefonis sõnumite toksimiseks sobib paremini nimetissõrme otsas olev õmblus.

Osta või mitte?

Õhukesest riidest nutikinnaste eelis on madal hind ja see, et nendega sõnumite kirjutamine on võimalik ilma suurema närvikuluta. Negatiivne on see, et külma eest sellised kindad kaitset eriti ei paku ja telefon on kinnastatud käes libe kui angerjas. Odav nahkkinnas on küll soojem, aga mugav on sellega ainult telefoni vastu võtta.

Kvaliteedi, disaini ja nutikuse eest saab esikoha MUJJO kindapaar, aga… ma annetaks need 90 eurot pigem vähiravifondi ja paneks pärast telefoni vastuvõtmist kinda kätte tagasi. Ja sõnumeid saadaksin toas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles