Kadrioru koge jõudis eelviimasesse sadamasse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meremuuseumi teadur Priit Lätti käib regulaarselt koge seisukorda kontrollimas, et selgitada välja, mis probleemidega selle säilitamisel tuleb rinda pista.
Meremuuseumi teadur Priit Lätti käib regulaarselt koge seisukorda kontrollimas, et selgitada välja, mis probleemidega selle säilitamisel tuleb rinda pista. Foto: Liis Treimann / Postimees

Ehituse käigus 2015. aastal Tallinnast Kadriorust maa seest leitud iidne laevavrakk sai ilmastiku eest varjule Lennusadama kõrvale püstitatud ajutisse halli. Oma lõplikku puhkepaika, Paksu Margareeta sisehoovile peaks laev jõudma 2019. aasta aprillis.

«Ega keegi meist ei julge mürki võtta, et asjad lähevad täpselt nii, aga sellise eesmärgi oleme endale praegu seadnud,» lausus Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen.

Kui koge tunamullu suvel koos kahe teise vrakiga Kadriorus Tivoli elamurajooni ehitusel kaevetööde käigus maa seest välja tuli, arvas meremuuseumi direktor, et laevavraki konserveerimiseks kulub suur summa ning selle eksponeerimiseni jõutakse alles pikkade aastate pärast. Praegu on Dresen palju optimistlikum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles