Tallinna abitelefonilt otsiti abi öiste ruuporimeeste vastu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõige kummalisem kõne Tallinna abitelefonile 1345 tehti veebruaris Villardi tänavalt.


Seal oli keegi ruuporiga üle tänava karjunud, et olukord on ohtlik ja majadest väljuda ei tohi, vahendas Raepress. Kohale kihutanud politsei aga ruuporimehi ei leidnud.

Samuti teatati üsna mitmel korral noorukitest, kes mööduvaid sõidukeid lumepallidega pildusid. Kõige rohkem oli aga neid helistajaid, kes kurtsid, et öised lumekoristustööd häirivad nende rahu. Ja nii nagu inimesi on igasuguseid, küsis üks unetu, mis kell see öörahu ükskord ometigi lõpeb ja kui teda sai, et kell seitse hommikul, tänas abitelefoni dispetšerit ning hakkas lärmama.

Kuna kevadtalv on teede aktiivse lagunemise aeg, siis teatasid linnakodanikud abitelefonile 1345 ka ohtlikest löökaukudest ja tee vajumistest. Selliseid helistamisi oli veebruaris kokku 75. Linlastelt laekunud informatsioon edastati Tallinna Teede AS-i teeremondi brigaadidele, kes ohtlikumad teeaugud talvise kuumseguga täitsid.

Tallinna abitelefonile 1345 helistati veebruaris 5508 korda, millest 1483 korda vajati üldist linnainfot, 803 helistamist oli seoses linna ühistranspordiga ja 745 korda helistati seoses koristustöödega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles