Uimastitarvitajate SMSiga hoiatamise plaan jääb katki

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrastusnarkomaanid SMSe saama ei hakka.
Harrastusnarkomaanid SMSe saama ei hakka. Foto: Toomas Huik / Postimees

Ehkki paljuräägitud plaan hakata saatma nn pühapäevanarkomaanidele hoiatavaid SMS-sõnumeid läks vett vedama, kinnitas Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre, et aeg-ajalt narkootikume tarvitavad inimesed on jätkuvalt politsei teravdatud tähelepanu all.

Aastatagune uudis, et aeg-ajalt narkootilisi aineid pruukivatele inimestele hakatakse saatma tekstsõnumeid, tekitas sotsiaalmeedias elavat vastukaja. Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre rõhutas toona, et SMSide eesmärk on ennetustöö ja inimeste korrale kutsumine. Tookord loodeti, et plaan viiakse ellu veel samal aastal.

Nüüd on selge, et SMS-teavitusi politsei uimastitarvitajatele saatma ei hakka. «Me olime juba kõik põhjalikud analüüsid ära teinud, kui tuli välja, et isikuandmete kaitse seadus seab meile siiski mõningase piirangu,» rääkis Tambre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles