Taavi Rõivas nimetab pensioniarvutust silmamoonduseks (7)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivase oma käega kirja pandud arvutskäik näitab, et kahekordset kesmist palka teeniv inimene, kelle tööstaaž on 40 aastat, kaotaks uue süsteemiga pensionis 220 eurot.
Taavi Rõivase oma käega kirja pandud arvutskäik näitab, et kahekordset kesmist palka teeniv inimene, kelle tööstaaž on 40 aastat, kaotaks uue süsteemiga pensionis 220 eurot. Foto: Taavi Rõivas

Ekspeaminister Taavi Rõivas, kes aastatel 2012–2014 pidas sotsiaalministri ametit, kahtleb rahandusministeeriumi arvutustes, mille kohaselt ei kaota üle keskmise palga teeniv inimene oma pensionis esimese samba arvelt midagi.

«Päris kindlasti see nii olla ei saa,» ütleb Andrus Ansipi sotsiaalnõunikuks olnud ja pärast seda ise sotsiaalministrina süsteemi endale peensusteni selgeks teinud Rõivas. «Võtame inimese, kes teenib 1,2 keskmist palka. Tema kogub iga aasta praegu 1,2-kordse aastahinnet. Kui ta saab iga aasta kohta 0,2 aastahinnet vähem, siis 40-aastase keskmise staažiga annab see talle tänasega võrreldes tulevikus 44 eurot väiksema pensioni.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles