Täitus Pärnu haigla juhtkonna unistus elektrilisest kärukonksust (9)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimees 19.09.2016.
Postimees 19.09.2016. Foto: Repro

Pärnu Postimees kirjutas mullu 28. detsembril kae tõttu ühest silmast pimedaks jäänud mehest, kelle plaaniline operatsioon lükati rahapuuduse tõttu järgmise aasta oktoobrisse. Samal päeval anti Pärnu haigla juhatuse liikmele üle luksusliku lisavarustusega sõiduauto.

Postimees kirjutas suunatud hankest juba septembris ja oli prohvetlik – haigla soetaski just sellise elektriliselt kokkuklapitava kärukonksuga Volkswagen Passat Alltracki, nagu hanketingimused ette nägid ja ajalehestki lugeda võis. Postimehe arvutuste kohaselt on selle auto letihind koos lisavarustusega üle 46 000 euro, aga riigihanke käigus vähendavad pakkujad tavaliselt auto hinda ja seoses sellega väheneb ka liisingu maksumus.

Pärnu haigla tasub liisingu sissemaksuna tavaliselt 20 protsenti auto hinnast, nii et seekord võis detsembris tasutud sissemakse olla 7500–8000 euro vahel – selle summa eest saanuks teha terve hulga kaeoperatsioone. Kokku maksab Pärnu haigla auto eest viie aasta jooksul koos käibemaksuga ligi 26 000 eurot ja pärast tagastatakse masin jääkväärtusega liisingufirmale. 162-kilovatise mootoriga autot kasutab haigla juhatuse liige Veiko Vahula, kelle sõitude pealt tuleb tasuda ka erisoodustusmaks ja muud kulud.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles