Inglise kolledži lapsevanemad panevad spordihoone päästmiseks lapsed trennidesse

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglise kolledži spordihoone
Inglise kolledži spordihoone Foto: Peeter Langovits

Rahahädas vaevleva Inglise kolledži spordihoone päästmiseks kavatsevad koolis õppivate laste vanemad panna oma lapsed trennidesse, et spordimaja saaks seeläbi võlgade maksmiseks vajalikku lisaraha.

Kui algselt oli lisaraha saamiseks üleval idee, et iga lapsevanem oleks lunastanud 500-kroonise kuutasu eest õiguse spordihoonet kasutada, siis eile toimunud lastevanemate koosolekul laideti see plaan maha.

Idee kohaselt oleks lapsevanemad järgmise kümne kuu jooksul spordihoone jaoks andnud 5000 krooni, mis ühtekokku oleks tähendanud enam kui kolme miljonit krooni.

«Otsustati, et 500-kroonine peresportimist võimaldav spordiklubi kuutasu ei ole hea lahendus,» märkis kooli hoolekogu esimehe kohusetäitja Liisa Pakosta. «Parem lahendus on lastele konkreetsete treeningvõimaluste pakkumine treeningtasu eest pärast õppetunde.»

Trennidest tõi Pakosta välja korvpalli- ja võrkpallitreeningud, üldkehalise ettevalmistuse algklasside õpilastele, showtantsu ja hiphopi trennid, karatetreeningud, ujumistreeningud, vesiaeroobika ning sulgpalli.

Pakosta sõnul on osade treeneritega kokkulepe olemas. Ta lisas, et treeningrühmad alustavad novembrist ning märkis, et lapsevanemate huvi treeningrühmade vastu oli eriti suur algklassides ja vähenes mõnevõrra vanemate õpilastega klassides.

Kooli spordimaja omanik on lastevanemate loodud sihtasutus Inglise Kolledži Spordihoone ning maja ehitati valdavalt laenu eest. Spordihoone rahahädad tekkisid sellest, et algselt pidi selle rajamine maksma minema ligi 50 miljonit krooni, kuid lõpuks kujunes hinnaks üle 70 miljoni krooni.

Lastevanematelt saadav raha võimaldaks sihtasutusel saada EASist 12 miljoni krooni suurust toetust. Lisaks võib spordihoone olla sunnitud tagasi maksma juba EASilt saadud viis miljonit krooni, kui ei suudeta piisavalt raha teenida.

Eelmise aasta lõpul ähvardas ehitusfirma Skanska EMV sihtasutust pankrotiga ja nõudis 20 miljoni krooni suuruse võla tasumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles