Eesti kodanikud ütlesid nullvariandile ei (1)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Adams.
Jüri Adams. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Riigikogu Vabaerakonna fraktsiooni liikme ja põhiseaduse ühe autori Jüri Adamsi sõnul on Eesti kodakondsuspoliitika aluste muutmine katse muuta 1992. aasta referendumi tulemust ning see kisuks lahti vanad haavad.

- Jüri Adams, te olete kodakondsuspoliitika alustega tegelenud juba ERSP algusaegadest saati. Peaminister Jüri Ratas leiab, et järgmiste valimiste põhiteema võiks olla nende aluste muutmine. Mida teie sellisest mõttest arvate?

Põhilised lahingud kodakondsuspoliitika aluste üle peeti 1980. aastate lõpul, 1990. aastate alguses. Püüda selle tulemusi tagantjärele revideerida ei ole arukas. Kodakondsuspoliitika põhialused said sellised, et Eesti kodakondsus on neil inimestel, kelle esivanemad olid enne Teist maailmasõda Eesti kodakondsed, ja kõigil ülejäänutel on õigus kodakondsus saada, kuid nad peavad seda taotlema individuaalselt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles