Eesti passi saaks teatud tingimustel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Toomas Huik

Eile riigikogu infotunnis opositsioonisaadikute küsimuste tulva alla sattunud Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas pidi korduvalt kinnitama, et Keskerakonna soov anda Eestis üle 25 aasta elanud inimestele kodakondsus ei tähenda, et kõigile hakataks valimatult passe jagama.

Ratas ütles riigikogu liikmete küsimustele vastates, et ei toeta kodakondsuse nullvarianti ja seda Keskerakonna ettepanek ka ette ei näe. «Räägime inimestest, kes on elanud siin riigis 25 ja rohkem aastat. Me ei räägi nendest inimestest, kes on tulnud siia peale 20. augustit 1991. Me ei räägi sellest, et igale inimesele saadetakse posti teel koju Eesti Vabariigi pass,» ütles ta.

Anda Eestis vähemalt 1991. aastast elanud inimestele kodakondsus on tema sõnul Keskerakonna soov olnud juba aastaid ning viimati oli see kirjas Keskerakonna 2015. aasta riigikogu valimiste platvormis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles