ID-kaardi uus reklaamnägu on 27-aastane Mikk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) tutvustas täna ID-kaardi värsket reklaamnägu.

Fotokonkursi võitis 27-aastane Mikk Kirikal, kellele oli võit suur üllatus. Foto otsustas noormees saata mitmel põhjusel. «Grammike edevust, juhus, et see konkursi üleskutse mulle silma jäi, ja võimalus anda oma panus konkursi õnnestumisele,» rääkis ta Postimehele.

Üleskutset konkursist osa võtta nägi ta sotsiaalmeedias ja oma fotot saates ta võidule ei mõelnud. «Seega oli üllatus seda suurem, kui paar päeva tagasi mulle politsei- ja piirivalveametist helistati,» ütles ta, et kandideerimine ei tulnud talle kohe meeldegi. «Igapäevaselt mulle ju sealt ei helistata, aga siis järgnes selgitus ja olin meeldivalt üllatunud.»

Mikk on pärit Lõuna-Eestist, kus ta ka praegu elab ja töötab. Vaba aega meeldib talle veeta pere ja sõprade seltsis. Tema elus on tähtsal kohal ka sport ja muusika ja nii leiab ta igal nädalal aega jooksmiseks ja kitarrimänguks.

Uus modell on 27-aastane Mikk.
Uus modell on 27-aastane Mikk. Foto: PPA

Uuel ID-kaardi näidisel värskendatakse ka nime. Seni ID-kaardil olnud Mari-Liis Männiku nimi saadetakse teenitud puhkusele ning uueks näidisnimeks saab Jaak-Kristjan Jõeorg.

PPA identiteedi ja staatuste büroo peaekspert Eliisa Sau ütles, et uue nime valikul sai oluliseks, et selles oleks olemas täpitähed ning sidekriips.

Tema sõnul osutusid modelli otsingud uutele ID-kaartide ja elamisloakaartide näidistele väga populaarseks ja Miku pilt valiti välja enam kui 300 foto seast. 

«Lõpuks jäid sõelale 12 fotot ja nende seast siis valitigi Mikk välja,» märkis Sau, et hindamisžüriis oli palju PPA töötajaid ja täpseid hindamiskriteeriume ei olnudki. «Hinnati, kes kõige paremini näidistele sobib,» lisas ta.

Miku fotot hakatakse kasutama isikutunnistuste ja elamisloakaartide näidistel ja dokumente tutvustavates infomaterjalides.

Ühtlasi tänas PPA Kajat, kes oli ID-kaardi reklaamnäoks kümme aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles