Viie lapse ema tunnistati aasta õppijaks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldaja töö ei ole kergete killast.
Hooldaja töö ei ole kergete killast. Foto: Caro / Scanpix

Tänavuseks aasta õppijaks tunnistati Kaiu hooldekodus töötav Ingrid Savi, kes leidis pärast viie lapse üleskasvatamist endas jõudu õppida selgeks uus amet.


Võrus tunnustati täna aasta õppijat, aasta koolitajat, koolitussõbralikumat organisatsiooni ja omavalitsust, teatas haridusministeerium.

Aasta õppija tiitli pälvis Ingrid Savi, kellest pärast Tallinna Pedagoogilise Seminari sotsiaalhoolduse eriala lõpetamist sai Kaiu hooldekodu hooldustöötaja.

Hiljem on ta ennast ametialaselt täiendanud Tartu meditsiinikoolis ja praegu õpib Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis hooldusõendust.

Eripreemia pälvisid Enno Kell Viljandimaalt, kes 79-aastasena õppis selgeks arvuti kasutamise, ning Allar Toomik Võrumaalt, kes omandas aastaga akordionimängu oskuse.

Aasta koolitajaks tunnistati Marju Heldema, kelle igapäevatöö on Haapsalu kutsehariduskeskuse käsitöövaldkonna juhtimine.

Ta on hinnatud mitte ainult oma heade käsitööoskuste pärast, vaid ka suurepärase pedagoogina, kes oskab õhutada õppima.

Lisaks õppejõu tegevusele tutvustab ta erinevaid käsitööviise mitmetel avalikel üritustel ja tekitab sel moel inimestes huvi uute oskuste omandamise vastu.

Aasta koolitussõbralikumaks organisatsiooniks nimetati aktsiaselts A-Selver, mis haldab Selveri kauplusteketti. Firma hoiab kontakti koolitusfirmadega ning annab teada oma soovidest, milliseid koolitusi tema töötajad vajavad.

Aasta koolitussõbralikumaks omavalitsuseks nimetati Lääne-Virumaa Vinni vald, mis igati soosib nii vallaelanike kui vallavalitsuse töötajate õppimist.

Vinni vald on üks väheseid omavalitsusi Eestis, kus saab omandada nii üldharidust, kutseharidust kui ka kõrgharidust ning vald oskab seda eelist ära kasutada.

Haridusasutused pakuvad valla tellimusel koolitusi nii õpetajatele, valla töötajatele kui ka tööturule naasvatele valla elanikele.

Lisaks annab Vinni vald välja Eduard Vilde nimelist kirjanduspreemiat, mille saaja otsustavad valla elanikud, seega on tegu lugemist ehk eneseharimist propageeriva ettevõtmisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles