USA suursaadik mõistab eestlaste Vene-hirmu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide suursaadik Michael C. Polt
Ühendriikide suursaadik Michael C. Polt Foto: Peeter Langovits

Arvestades Eesti ajalugu, võib mõista eestlaste murelikku suhtumist Venemaasse, ütles Ühendriikide suursaadik Eestis Michael C. Polt.

Rääkides ühes Wikileaksi memos väidetavalt sisalduvast hinnangust, et Eesti suhtub Venemaasse paranoiliselt, märkis Polt, et eestlased kipuvad üleüldse asju väga tõsiselt võtma, vahendab ERR Uudised.

Polt ei kinnitanud, kas USA nimetas eestlasi saladokumentides paranoiliseks, kuid lausus, et sellisele hinnangule reageeriksid eestlased ilmselt väitega, et neil on õigus tunda seda, mida nad tunnevad.

«Fakt on see, et mõistame – riigil, millel on hiiglaslik naaber ja mida seob selle naabriga teatud ajalugu, on väga tõsine ja õigustatud mure selle suhte osas,» lausus Polt.

Saadik rääkis ka Edgar Savisaare rahaskandaalist ja Toomas Vitsuti väidetavast lõhkeaineärist Liibüaga, rõhutades, et USA ei sekku Eesti sisepoliitikasse ning praegu pole põhjust valitsuse jutule minna ja öelda, et ollakse Eesti territooriumil toimuva pärast mures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles