Neitsikurgedel kuues muna

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neitsikured aedikus.
Neitsikured aedikus. Foto: Maaja Kitsing

Vahelduv ja ajuti mitte eriti meeldiv ilm ei ole loomaaia külastatavusele siiski halvasti mõjunud. Kuu alguse koolivaheaeg ja päikeselised nädalavahetused meelitasid loomi uudistama, aga ka sompus argipäevadel ei ole loomaaed külalistest päris tühi.

Jaanuarikuu külastajate arv ületab juba praegu viimase viie aasta jaanuarikuise näitaja. Tundub, et üha rohkem inimesi on aru saanud, et loomaaed on huvilistele avatud aasta ringi, ning ära tabanud suvehooajavälise loomaaia võlud: pole rahvamasse ja on suurem võimalus loomi aktiivselt tegutsemas näha.

Praegu tasub eeskätt kasutada võimalust ja jalutada kullimäele, kus suured röövlinnud üha häälekamalt pesitsemiseks valmistuvad. Niipea, kui kõige varasemad pesitsejad habekotkad munemisega alustavad – esimene muna võib pessa ilmuda juba kuu lõpupäevil –, suletakse kullimägi külastajaile, et linnud saaksid häirimatult haudumisele ja poegade üleskasvatamisele keskenduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles