Reisilennukid tiirutavad tiheda udu tõttu Tallinna kohal ringi (3)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna kella 12, kui üle Tallinna säras päike, kattis Sossi mäge ootamatu udulaam.
Täna kella 12, kui üle Tallinna säras päike, kattis Sossi mäge ootamatu udulaam. Foto: Jaanus Lensment

Reisilennukitel on täna olnud tiheda udu tõttu raskusi Tallinna lennuväljale maanduda. Londonist pärastlõunal Tallinna jõudma pidanud Easyjeti lennuk suunati ümber Helsingisse ja on praegu teisel katsel, et siia maanduda.

Londonist Gatwickist välja lennanud Easyjeti lennuk pidi Tallinnas maanduma juba kell 12.55, kuid suunati ümber Helsingisse Vantaa lennujaama.

Kopenhaagenist Kastrupi lennujaamast välja lennanud SASi lennuk Tallinnas kell 16 ei maandunudki ja pöördus tagasi Taani.

Stockholmist Arlandast kell kell 15.55 maanduma pidanud SASi lennuk tegi Tallinna kohal kella poole viieni ringe, ent suunati seejärel siiski tagasi Rootsi.

Lennukite liikumine Flightradar24 lehe andmetel.
Lennukite liikumine Flightradar24 lehe andmetel. Foto: Ekraanitõmmis lehelt flightradar24.com

Tallinna lennujaama avalike suhete juht Priit Koff kinnitas, et udu on mõjutanud lennuliiklust Tallinnas kogu päeva vältel. «Ilm on paraku suhteliselt ennustamatu. Meil on võimatu udu osas prognoosida, kuidas olukord laheneb,» nentis ta.

Avalike suhete juht soovitas kõigil reisijatel jälgida Tallinna lennujaama kodulehekülge. «Kodulehel on kõik lennud kirjas ja seal kajastub kõige operatiivsem info,» rõhutas ta.

Koff tõdes, et seda, kas lennuk maandub, vaadatakse iga konkreetse lennu puhul eraldi. «Siin ei ole universaalset reeglit. See sõltub konkreetsest lennukist, lennuki meeskonnast, lennufirmast ja piloodist. Iga piloot võtab lõppude lõpuks vastu otsuse, kui kaua ta tiirutab, kas ta proovib veel läheneda või otsustab minna mõnele teisele lennuväljale. Täna päeval üks lend läks küll Helsingisse, aga samal ajal viis lendu järjest ka maandusid,» rääkis Koff.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles