Alajõe ihkab jätkata riigikogu kantselei juhina

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Alajõe.
Maria Alajõe. Foto: Jaanus Lensment

Riigikogu kantselei direktor Maria Alajõe (47, pildil) kandideerib sellele ametikohale ka uueks viieaastaseks ametiajaks. Ta ütles Postimehele, et esitas oma kandideerimisdokumendid ja soovib jätkata eesseisvate projektide elluviimist.

Alajõe märkis, et kantseleile on lähimad aastad seotud tõsiste väljakutsetega ja näiteks Euroopa Liidu eesistumise parlamentaarsete tegevuste ettevalmistus on nüüdseks läinud üle reaalseks igapäevatööks. «Alanud on «Eesti Vabariik 100» ja riigikogu 100 ürituste periood, käivitumas on Arenguseire Keskuse töö ja palju muud. Olen osalenud nende ürituste ja tegevuste ettevalmistamisel ning soovin anda oma panuse nende õnnestumisse,» rääkis ta.

Riigikogu kantselei direktori konkursile laekusid tähtajaks, 25. jaanuariks, 26 kandidaadi avaldused. Konkursi viib läbi ja kandidaate hindab personaliotsingufirma Fontes PMP, mis esitab veebruari teises pooles riigikogu juhatusele kolm-neli kandidaati.

Riigikogu juhatus valib konkursi võitja märtsis. Valituks osutunu astub ametisse 15. juulil. Kantselei direktori teenistustähtaeg on viis aastat ja põhipalk vahemikus 3800–4500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles