Kersti Kaljulaid saab lisaks presidendipalgale iga kuu ligi 12 000 eurot hüvitist (26)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Vastavalt Euroopa seadusandlusele, on Euroopa Kontrollikoja liikmetel õigus pärast ametist lahkumist saada kuni kolm aastat üleminekuhüvitist.

President Kersti Kaljulaidi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe kinnitas Postimehele, et Kaljulaid saab tõepoolest vastavalt lepingutele igakuist hüvitist Euroopa Kontrollikojast. «See pole mingi eriskummaline asi, sest vastavalt lepingutele, saavad nii Euroopa Komisjoni, Euroopa Kohtu kui ka Euroopa Kontrollikoja liikmed EL-is sätestatud lepingute alusel toetust,» selgitas ta.

Üleminekutoetuse suurus sõltub sellest, kui kaua liige ametis oli, varieerudes 40-65 protsendi vahel kontrollikoja liikme palgast.

Linnamäe sõnul töötas Kersti Kaljulaid Euroopa Kontrollikojas pisut üle 12 aasta ning saab seetõttu 60 protsendi ulatuses hüvitist. Kuna Kaljulaidi kuupalk Kontrollikojas oli ligikaudu 20 000 eurot, teeb see hüvitise suuruseks umbes 12 000 eurot kuus, mis lisandub 5200-eurosele presidendipalgale.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles