EAS arvestas viis aastat tagasi Ärma tagasinõudeks 68 000 eurot (2)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) pidas viis aastat tagasi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile (MKM) saadetud kirjas Ärma talule antud toetuse õiglaseks tagasimakse suuruseks veidi enam kui 68 000 eurot. Ühtlasi selgub kirjast, et EAS ei pidanud juba aastal 2012 tõenäoliseks, et Ärma talu pärast Toomas Hendrik Ilvese presidendiametist lahkumist turismiteenuseid edasi pakub.

EASi toonane juhatuse liige Maria Alajõe saatis 24. jaanuaril 2012 tollasele majandusministrile Juhan Partsile kirja, milles küsis, kas viimane peab võimalikuks katta OÜ-le Ermamaa makstud toetuse tagasinõue MKMi Phare programmide riigisiseste vahendite jäägist. Kirjale oli viieks aastaks seatud märge «ametkondlikuks kasutamiseks», mille kehtivus sai läbi eelmisel nädalal.

Alajõe märkis Partsile saadetud kirjas, et presidendi ametihüvede seaduse järgi võib siseminister määrata riigipeale pärast tema ametivolituste lõppu kaitse, lähtudes ohuhinnangust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles