Reformierakonna uus peasekretär ei asu ametisse (4)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna juhatus nimetas täna ametisse uue peasekretäri Rait Pihelgase.
Reformierakonna juhatus nimetas täna ametisse uue peasekretäri Rait Pihelgase. Foto: Sander Ilvest

Kolmapäevast tööd alustama pidanud Reformierakonna uus peasekretär Rait Pihelgas andis erakonna juhatusele täna teada, et ei saa 1. veebruarist peasekretäri kohuseid täitma asuda.

Rait Pihelgas ütles kohtumisel Hanno Pevkuriga, et seoses ootamatute perekondlike põhjustega ei saa ta asuda Reformierakonna peasekretäri ametisse, teatas erakond pressiteate vahendusel.

«Mul on kohutavalt kahju öelda täna ei väljakutsele, millest nii palju ootasin. Elu mängib aga vahest mängu, milles ise osaline ei ole ja tänases olukorras ei soovi ma panna uut erakonna esimeest ning erakonda seisu, kus ma 100 protsenti peasekretäri tööle pühenduda ei saa,» lausus Pihelgas.

Pihelgase sõnul soovib ta nii erakonnakaaslastelt kui avalikkuselt mõistmist. «Olukord on minu jaoks väga raske. Palun vabandust eelkõige Hanno ees, aga ka juhatuse ees, kes mind reedel toetas. Ma soovin võtta aja, et olla praegu toeks oma lähedastele ja kui aeg küps, panustada Reformierakonna edusse kohalikel valimistel,» märkis ta.

Reformierakonna esimees Hanno Pevkur ütles, et mõistab Pihelgase otsust. «Kuigi see on minu jaoks väga ebameeldiv, mõistan Raidi soovi keskenduda lähedastele. Meist keegi ei ole ootamatusteks valmis,» kommenteeris Pevkur.

«Eks ma pean nüüd esimesel võimalusel inimestele uue peasekretäri kandidaadi välja pakkuma, sest erakonnal on peasekretäri vaja,» ütles Reformierakonna esimees lühikeses kommentaaris Postimehele.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles