Kuidas pääseda Eurovisiooni finaali?

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pootsmann 2016. aastal Stockholmis.
Jüri Pootsmann 2016. aastal Stockholmis. Foto: SCANPIX

Kuigi keegi pole eduka Eurovisiooni lauluvõistlusel osalemise valemit välja mõelnud, läheb seal mõne riigi esindajal tihti paremini kui teistel. Võib-olla on põhjus rahvuslikus eelvoorus? Selgub, et ühes riigis peab artist läbima tiheda konkursisõela, teises võitma televisiooni tõsieluseriaali ning kolmandas ta lihtsalt «määratakse». Väga erinevad on riigiti ka lauluvaliku põhimõtted: mõnel pool on laulja olemas, aga laulu alles otsitakse. Eesti alustab oma tänavuse eurolaulu valimist 11. veebruaril.

Jüri Pootsmann 2016. aastal Stockholmis. / Scanpix
Jüri Pootsmann 2016. aastal Stockholmis. / Scanpix Foto: SCANPIX

Pärast seda, kui Eestit esindanud Jüri Pootsmann Stig Rästa, Fred Kriegeri ja Vallo Kikase lauluga «Play» Stockholmis peetud Eurovisiooni lauluvõistlusel suure vaevaga 24 punkti teenis ja sellega viimasele ehk 42. kohale maandus, oli selge, et hullemini kukkuda pole võimalik. Tõsi, leidub ka etteasteid, mida on 204-miljonilise teleauditooriumiga lauluvõistlusel lausa nulli vääriliseks peetud. Ometi saavutas isegi Priit Pajusaare ja Kreisiraadio paljukirutud «Leto svet» Belgradis omal ajal poolfinaalis eelviimase, mitte viimase koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles