Video: politsei eest ära sõitnud BMW juhile mõisteti 13-päevane arest

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus mõistis mullu 19. detsembril 25-aastase Janar Pormanni 13 päevaks aresti juhtimisõiguseta sõitmise eest ja politsei peatumismärguande eiramise eest. Vaid kuu varem oli mees tabatud purjuspäi roolist.

Eelmise aasta 22. oktoobri öösel märkasid politseinikud Jõelähtme vallas Loo alevikus BMWd, mille kohta tuli teade, et selle juht võib olla tarvitanud alkoholi. Algselt politseinike peatumismärguannet eiranud juht siiski peatus ning juhtimisõiguseta 25-aastasel mehel tuvastati joove 0,64 mg/l. Harju maakohus mõistis Pormannile karistuseks 15-päevase aresti.

Ida-Harju politseijaoskonna juhi Valter Pärna sõnul oli ohtliku juhi tabamisel suur roll info liikumisel. «Politseinikele jõudis info, et Loo alevikus liikuva BMW juht võib olla purjus ning nad said asuda kirjeldustele vastavalt autot otsima. Meie jaoks on tähtis, et inimesed annaksid imelikke manöövreid sooritavatest juhtidest kiiresti ja detailselt häirekeskusele teada,» ütles Pärn ja lisas, et üheskoos tähelepanelike inimestega saab politsei ohtlikud roolikeerajad teedelt kõrvaldada.

Sama juht eiras ka 17. detsembri õhtul Raasiku alevikus politseinike peatumismärguannet ja siis eemaldati ta juhtimiselt, sest tal puudus juhtimisõigus.

Kui Pormann lõpuks auto peatas ja politsei ta kinni pidas, tunnistas mees ausalt, et juhtimisõigust tal pole. Politseiniku küsimusele, kuidas tal joobega on, vastas Pormann: «Natukene olen joonud, väga palju ei ole.» Joove jäi Pormannil tol õhtul siiski alla 0,1 mg/l.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles