Rändlustasud kaovad: Ansip rõõmustab, operaatorid mitte

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Liit astus kolmapäeval jõulise sammu digitaalse ühisturu suunas, kui europarlamendi esindajad, nõukogu ja komisjon jõudsid kokkuleppele mobiilside rändlustasude kadumises alates 15. juunist. Eesti operaatorid kokkuleppega rahul ei ole.

Peamiseks takistuseks rändlustasude kadumisel on olnud nimelt andmeside hulgihinnad, mida mobiilioperaatorid üksteisele maksavad, kui kliendid kasutavad teiste riikide mobiilivõrke. Odava hinnaga Põhjala riigid soovivad märgatavalt madalamaid hulgihindasid kui lõunariigid, kuna meie inimesed lihtsalt rändavad palju rohkem ja siinsed hinnad on suurema tarbimise juures madalamad.

«See oli viimane pusletükk. Alates 15. juunist saavad eurooplased Euroopa Liidus reisida rändlustasudeta. Kindlustasime ka selle, et operaatorid saavad jätkuvalt konkureerida atraktiivsete pakkumistega oma siseturgudel,» tervitas digitaalse ühtse turu eest vastutav Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip kokkulepet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles