Kasvavad palgad kergitavad ka Eesti korterihindu

, Kinnisvaraportaali KV.EE juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaraportaali KV.EE juht Tarvo Teslon.
Kinnisvaraportaali KV.EE juht Tarvo Teslon. Foto: KV.EE

Uus aasta on kuu jagu kestnud ka kinnisvaraturul, kuid eelmise aastaga võrreldes pole see aeg endaga murrangulisi pöördeid kaasa toonud: hinnatõus jätkub.

Eesti aktiivsema kinnisvaraturuga linnade korteripakkumine pööras 2016. aastal langusesse. Vähenev pakkumine tõi endaga kaasa nii korterite pakkumishindade kui ka tehinguhindade tõusu. Arvestades ostujõu suurenemist, mille palgakasv endaga kaasa tõi, jätkub korterite hinnatõus ka alanud aastal.

Tallinna korteripakkumised on suuresti vähenenud seetõttu, et 2016. aasta lõpus pidurdus elamispindade arendusprojektide turule tulek. Uusi kortereid tuleb müüki küll, kuid mõnevõrra aeglasemas tempos kui varem. Arendusprojektide vähenemise taga ei ole pealinna arendajate tahtmatus kinnisvara arendada. Pigem tekitab probleeme asjaajamise keerukus, mis ei luba ehitusloani jõuda endise kiirusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles