Luganski separatistid tahavad Eesti kodaniku välja vahetada (14)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Poljakov on eitanud Luganski separatistide leeris sõdimist. See pilt annab alust arvata vastupidist.
Vladimir Poljakov on eitanud Luganski separatistide leeris sõdimist. See pilt annab alust arvata vastupidist. Foto: Kaitsepolitseiamet

Donbassi separatistide eest sõdimises süüdistatuna eile Ukrainas kohtu ette astunud Eesti kodaniku Vladimir Poljakovi juhtumis on toimumas ootamatu pööre – vangipaneku asemel võidakse ta vahetuskaubana üle anda Luganski separatistidele.

«LNR (nn Luganski rahvavabariik – toim) pani ta nimekirja. SBU (Ukraina julgeolekuteenistus – toim) käis juba tema juures ning võttis allkirja, et ta on nõus. Väga võimalik, et ta vahetatakse välja,» ütles nädala algul Postimehele 36-aastase Poljakovi advokaat Ukrainas Tetjana Montian.

Luganski separatistide käest otse ei õnnestunud Postimehel saada kinnitust Poljakovi väljavahetamisplaanide kohta, kuid palusin seda infot kontrollida Moskva tuntud ajalehe Novaja Gazeta ajakirjanikul Julia Poluhhinal, kes kirjutab palju just vangide vahetamise teemadel Donbassis. Ajakirjaniku sõnul on Luganskis vangide vahetamist juhtiv Olga Koptseva kinnitanud, et nad on lisanud Poljakovi nende inimeste nimekirja, keda nad tahavad vahetada Luganskis vangis hoitavate Ukraina sõdurite vastu.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles