Tallinnas Rotermanni kvartalis tulistati hotellis inimest, politseile on kahtlustatavate isikud teada (29)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Rotermanni kvartalis asuvas Metropoli hotellis tulistati täna pärastlõunal inimest. Ohver viidi haiglasse, politsei üritab tulistajat tabada. Prokuratuuri teatel on kahtlustatavate isikud neile teada.

Mis hotellis toimus?

Hotelli töötaja rääkis täna õhtul Postimehele, et kuigi ta ise tüli ei näinud, oli kuulda kakluse helisid.

«Kolleegide sõnul oli kõigepealt puhkenud kaklus, mille käigus löödi üksteist toolidega. Matsud olid nii tugevad, et olid kuulda ka kõrvalruumidesse, kus meie olime. Seejärel kõlas lask, mille heli oli tooliga löömise helidest selgelt eristatav,» rääkis ta. Kui töötaja läks vaatama, mis juhtus, oli sündmuskohal ainult ohver. Ta istus toolil ja oli teadvusel.

Juhtunut pealt näinud töötajate sõnul käitus tulistaja väga rahulikult. Pärast laskmist tõstis ta rüseluse käigus pikali kukkunud tooli püsti ja jalutas kiirustamata hotellist välja. Tegemist on hotellitöötajate jaoks tuttavate nägudega, nad käivad seal sageli söömas.

«Küllap see omavaheline arveteklaarimine oli,» arvas hotelli töötaja. Politsei jõudis sündmuskohale tema sõnul viie ja kiirabi kaheksa minutiga.

Prokuratuur peab tõenäeoliseks, et neljapäeval Tallinna kesklinna hotellis Metropol toimunud tulistamine oli tülist välja kasvanud arveteklaarimine.

«Praegu on alust arvata, et tegu oli isikute omavahelise arvete klaarimisega, mis viis kakluse ja tulirelva kasutamiseni,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Saskia Kask pressiesindaja vahendusel.

«Politsei tegeleb dramaatilise tüli põhjuste versioonide kontrollimisega ning politseile on juba teada võimalik kahtlustavate ring, kuid hetkel veel kedagi kinnipeetud ei ole,» selgitas vanemprokurör.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre märkis, et kõrvalistele isikutele politsei hinnangul enam mingit ohtu ei ole.

«Hetkest, mil Häirekeskusele laekus teade tulistamisest, kaasasime suure hulga politseinikke sündmust lahendama. Reageerime alati relvaga seotud vahejuhtumitele täie tõsidusega,» nentis Tambre. «Meile sai võrdlemisi kiiresti selgeks, et kannatanu ja kahtlustatav tundsid üksteist ning tegu ei olnud juhusliku kuriteoga. Kogutud info põhjal julgen öelda, et kõrvalistele inimestele enam ohtu ei ole.»

Tambre lisas, et politsei on teinud kõvasti tööd võimalike kahtlustatavate tabamiseks. «Sündmuskohal töötasid kriminalistid ning üle on kuulatud mitmed tunnistajad. Piirkondade kontrollimiseks kaasati suured jõud. Hetkel saame öelda, et võimalike kahtlustatavate ringi ning sündmusega seotud inimeste ring on välja selgitatud ning töötame, et nad tabada. Jätkame info kogumist ja täna öösel kriminaalpolitseinikud ei puhka hetkekski.»

Kella poole viie ajal õhtul otsisid politseinikud Tallinnast jätkuvalt kirjeldusele vastavaid mehi. Võimalik tulistaja on 50. aastates mees, kellel olid jalas halli värvi püksid, seljas musta värvi jope ning peas tume müts.

«Hetkel arvame, et kahtlusalused ja kannatanu võisid üksteist tunda. Praegu ei ole alust arvata, et juhtunuga seoses oleks kõrvalised inimesed ohus,» ütles Põhja prefektuuri operatiivjuht Veiko Randlaine.

Randlane rõhutas, et relvaga sündmustele reageerib politsei alati suurte jõududega ja jätkub politseinike aktiivne töö selle nimel, et kahtlustatavaid kiirelt tabada. «Töö sündmuskohal käib, politseinikud kontrollivad erinevaid piirkondi ja kogume informatsiooni võimalike teo toimepanijate kohta,» lausus ta ja palus kõigil, kes kirjeldusele vastavaid mehi märkavad või kel on sündmusega seotud informatsiooni, anda sellest viivitamatult teada hädaabinumbril 112.

Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust, mida viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Täna veidi enne kella 14 sai häirekeskus teate, et Tallinna kesklinnas Roseni tänaval asuvas hotellis oli kuulda laske.

Politsei teatel tulistati püstolitaolisest esemest ja 45-aastane mees sai haavata jalga. Tema seisund ei ole eluohtlik ja mees viidi haiglasse.

Politsei otsib kolme meest, kes liikusid Roseni tänavalt Narva maantee suunas. Võimalik tulistaja on 50. aastates kiilaspäine mees, kellel olid jalas hallid püksid ja tumedat värvi jalanõud. Temaga võisid liikuda koos pruuni värvi nahktagis ja musta värvi poolmantlis mehed.

Piirkonda on saadetud täiendavad politseijõud ja sündmuskohal töötavad politseinikud, kes viivad läbi esmaseid menetlustoiminguid, koguvad tõendeid ning kontrollivad piirkonda. Hetkel kedagi kahtlustatavana kinni peetud ei ole.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Veiko Randlaine sõnul töötavad korrakaitsjad hetkel selle nimel, et kahtlustatavad kiiresti tabada. «Hetkel teadaolevalt võib kahtlustatavaid olla kolm ning praegu ei ole alust arvata, et ümberkaudsed inimesed on ohus. Palume kõigil, kes nimetatud piirkonnas midagi kahtlast märkavad, anda sellest viivitamatult teada hädaabinumbril 112,» ütles Randlaine.

Metropoli hotell oli pärast sündmust suletud, kedagi sinna sisse ei lastud. Hotelli külastajad võisid siiski vabalt hotelli siseneda ja sealt lahkuda.

Kesklinna politseijaoskonna komissar Artur Gelvei ütles sündmuskohal ajakirjanikele, et tehti ainult üks lask, mis kannatanut tabas. Tulistamine toimus hotelli fuajees. Teada on, et samal ajal olid hotellis ka teised külastajaid, kuid veel ei ole teada, kui palju.

Kahtlustatav tulistaja ei olnud hotelli külaline, arvatavasti on tegu kohaliku Tallinna elanikuga. Ülejäänud kaks meest olid tulistajaga koos, kuid nende osalust tulistamises ei kahtlustata. Komissar ei kommenteerinud, kas kannatanu ja arvatav tulistaja üksteist tundsid.

Hotellist ühtegi inimest ei evakueeritud, tulistamise ala on lintidega ümber piiratud.

Hotelli fuajees asuva ilusalongi Belli Capelli töötaja Jekaterina (nimi muudetud) ütles Postimehele, et ta kuulis ühte lasku. Kedagi ta peauksest välja jooksmas ei näinud. Ilusalong on otse peaukse kõrval. Samas ei ole ilusalongist hotelli fuajeesse head vaadet.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles