Kaardimaksed olid üle Eesti häiritud, kauplustes jätsid inimesed ostukorvid toiduga põrandale ja lahkusid (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva õhtul tekkisid häired pankade makseterminalide ja sularahaautomaatide töös, põhjuseks rike pankade kaardikeskuses.

«Alates kella 18.58-st on olnud tõrkeid kaardimaksetes. Häiritud pankadevaheline ristkasutus ja välisühendused,» teatas pankade kaardikeskust haldava ettevõtte Nets Estonia AS juhataja Raivo Tinn neljapäeval.

Tallinna poodides valitses neljapäeva õhtul üsna närviline meeleolu. Kristiine keskuse Prismas viskas hulk inimesi kaupadega ostukorvid põrandale ja lahkus poest. Sularahamaksed tõid kaasa ka pikad järjekorrad.

Stockmanni toidupoes sai küll kohati maksta Swedbanki kaardiga, kuid paljud teised kaardimaksed ei toiminud. Inimesed jätsid näiteks oma toidu kassadesse.

Eesti pangakaartidega maksmine oli häiritud ka välismaal. Lanzarotel viibiv eestlane andis teada, et sai küll maksta Swedbanki kaardiga, aga SEB kaardiga mitte. SEB kaardiga ei õnnestunud raha ka pangaautomaadist välja võtta.

Nets Estonia vabandas kaasnenud ebamugavuste pärast.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles