Sõmera hooldekodu suletakse vaatamata saarlaste vastuseisule (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne pilt.
Illustratiivne pilt. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuressaares ministriga kohtunud omavalitsusjuhid said taas kord kinnitust, et Sõmera hooldekodu suletakse oma praegusel kujul igal juhul, vaatamata saarlaste vastuseisule, kirjutab Saarte Hääl.

Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva kohtus Saare maavalitsuses omavalitsuste juhtide, sotsiaaltöötajate ja maavalitsuse esindajatega selleks, et selgitada Sõmera hooldekodu likvideerimisega ja Kuressaarde väiksemate erihooldekodude rajamisega seotud plaane ning vastata küsimustele.

Kohtumine paisus kohati üsna valjuhäälseks ja emotsionaalseks. Minister rõhutas korduvalt, mandri erihooldekodude reorganiseerimisel on olnud positiivsed tulemused.

«Oleme korduvalt, paraku tulutult pakkunud – tehke need väikesed peremajad Sõmerale, riigimaad on ju ümberringi,» ütles arutelu juhtinud Lääne-Saare abivallavanem, endine Kärla vallavanem Villi Pihl.

Minister jäi aga seisukohale, et Sõmera hooldekodu praegusel kujul ei ole jätkusuutlik, kuna seal puuduvad vajalikud teenused ning linnas on ka tööhõiveks suuremad võimalused. 

Iva möönis, et on skeptiline selles osas, et AS-ile Hoolekandeteenused kuuluv hoonetekompleks oma suuruse tõttu uue omaniku leiab.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles