Süüria põgenike lapsed osalevad kodutütarde tegevuses (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutütarde ja noorkotkaste suurlaager
Kodutütarde ja noorkotkaste suurlaager Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Eestisse saabunud Süüria pagulaste peredest pärid kolm last osalevad Kaitseliidu noorteorganisatsiooni kodutütarde Tartu ringkonna tegevuses.

«Kaitseliidu kodutütarde Tartu ringkonna Kuuste rühm osaleb aktiivselt Süüria päritolu noorte lõimimisel. Eelmisel aastal osalesid rühma tegevustes kaks noort, sellel aastal aga kolm äsja Eestisse saabunud noort,» ütles kodutütarde Kuuste rühmavanem Kersti Kivirüüt esmaspäeval BNSile.

«Tüdrukud liitusid rühma tegevustega jaanuaris, on osalenud rühma koondustel ja sünnipäevaaktusel,» lisas Kivirüüt. Ta märkis, et Süüria tüdrukud on veel kandidaatliikmed, nad ei ole seni rühma liikmeks astunud.

«Kui kõik läheb nagu plaanitult, loodame tüdrukud pidulikult liikmeks võtta suvelaagris augustis,» ütles kodutütarde Kuuste rühmavanem.

«Kuuste kodutütarde rühma liikmetel ja abilistel on suur rõõm ja privileeg aidata sõja eest põgenenud noortel alustada uut elu Eestis ja aidata neil saada aktiivseteks, vastutustundlikeks ühiskonnaliikmeteks,» lisas Kivirüüt.

Ta tunnistas, et keelebarjääri tõttu on hetkel veel suhtlus süüria tüdrukutega keeruline, aga see ei takista ühiseid ettevõtmisi. «Kasutame tavalisemast rohkem praegu kehakeelt ja abiks on ka Google'i tõlge. Olemegi võtnud endale ülesandeks aidata süüria noortel õppida selgeks eesti keel ning tutvustada neile jõudmööda eesti kultuuri,» ütles Kivirüüt.

Rääkides, kuidas süüria noored Eesti talvega hakkama saavad, märkis Kivirüüt, et see ei ole probleemiks. «Talve talumise osas mingeid erisusi ei ole – tiigijääl kõndimine tekitas ehk suuremat elevust, kui eesti noortel,» lisas Kuuste rühmavanem.

Kodutütred on tütarlaste vabatahtlik isamaaline skautlik Kaitseliidu noorteorganisatsioon. Eelmise aasta viimase päeva seisuga oli Kodutütardes 3761 liiget, Kodutütarde liikmeskond kasvas eelmise aastaga 185 inimese võrra.

«Kaitseliidu noorteorganisatsioonid tegelevad Eestis kõige süsteemsemalt isamaalise kasvatusega, mistõttu julgustaks ka teisi rühmi kaasama Süüria noori enda ridadesse,» ütles Kivirüüt.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles