Ebaõnnestunud värbamine juuksuritoolist

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ID-kaart.
Eesti ID-kaart. Foto: Erik Prozes

Dokumendiäri osalised ajas ilmselt vahetusid, sest jõugu palgal olnud ametnike töölt lahkumine ei tohtinud jätta tühimikku. Seetõttu tegeles jõuk pidevalt migratsioonibüroo Tallinna teenindusleti uute töötajate tausta uurimisega, küsides juba kuritegelikule teele läinud kolleegidelt, kas keegi neist on Eesti riigi suhtes kriitiline, rahahädas või kellel on kallis maitse, mida annaks täiendava rahaga toetada.

Nii võeti otse kriminaaluurijate nähes sihikule migratsioonibüroo naistöötaja, kelle taust arvati olevat värbamiseks sobiv. Protsess algas sellega, et naine sai end ka Maarikaks nimetanud Ljubov Genrihsoniga sõbrasuhetes olnud ilusalongist telefonikõne, kus teatati, et naine on täiesti juhusliku inimesena võitnud salongi iluprotseduuride tasuta täispaketi.

Kui naine salongi ilmus, istus tema kõrvaltoolis «juhuslikult» sama Maarika, kes hakkas kohe sõbralikult vestlust arendama. Et Maarika teadis vestluspartneri tausta, oli tal lihtne vestlust naise huve toetavate küsimustega arendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles