Dokumendiäri osalised said kohtus karistada

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus kinnitas täna kokkuleppemenetluses passimaffia liikmetele määratud karistused. Laivi Seeman, Olga Tsvetkova, Jekaterina Botšarova, Meeli Paluvits, Ülle Lill ja Žanna Reede.
Kohus kinnitas täna kokkuleppemenetluses passimaffia liikmetele määratud karistused. Laivi Seeman, Olga Tsvetkova, Jekaterina Botšarova, Meeli Paluvits, Ülle Lill ja Žanna Reede. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus mõistis esmaspäeval enamikule dokumendiäri osalistele kokkuleppe korras kriminaalkaristused.

Põhja prefektuuri endised töötajad Žanna Reede ja Laivi Seeman ning politsei- ja piirivalveameti endised töötajad Meeli Paluvitsa ja Ülle Lill said karistuseks viieaastase vangistuse, millest nad reaalselt peavad vanglas veetma kaks kuud. Süüdimõistetud peavad ilmuma vanglasse karistust kandma 30 päeva jooksul.

Juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus põhjendas kokkuleppemenetlust sellega, et inimesed tunnistasid oma süüd ja avaldasid soovi sõlmida karistuskokkulepped. «Mis minule isiklikult prokurörina toimikumaterjalide pealt silma jäi, oli see, et paljud neist kahetsesid oma tegusid. See oli nende jaoks esimest korda seadusega pahuksisse minna. Ma usun, et see oli neile õppetund,» ütles Evestus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles