Tosin kuud plaanist teenuseni

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puudega lapse ravimine, hooldamine ja  arendamine võtab palju aega, mistõttu muutub pereelu sageli puudega lapse keskseks. Foto on illustratiivne.
Puudega lapse ravimine, hooldamine ja arendamine võtab palju aega, mistõttu muutub pereelu sageli puudega lapse keskseks. Foto on illustratiivne. Foto: Andrus Eesmaa

Eelmise aasta algusest seisab seaduses punkt, et riik võib rahanappuse korral puudega lapsed kuni aastaks abijärjekorda panna. Praegu on ootel mitusada last, lapsevanema teeb niisugune olukord murelikuks.

«Aasta sai just alata, kui riik tegi puudega laste vanematele ebameeldiva üllatuse,» sõnas Postimehe poole pöördunud lapsevanem Andres Selg.

Kui inimesel on puue ja tal on eluga toimetulekul raskusi, saab taotleda sotsiaalse rehabilitatsiooni teenust, mis aitab abivajajal oskusi arendada. Selleks tehakse rehabilitatsiooniplaan, mille järgi hakatakse inimese arengut mitme aasta vältel toetama. Ka Selja lapsele on selline plaan tehtud.

«Laste puhul on nii, et kui areng õnnestub ja lapsel kaob puue ära, on asi lõpetatud,» ütles Selg. Teekond plaanist teenuseni võib aga praegu venida kuni aastapikkuseks, mis tähendab, et ootele on pandud nii füsioteraapia, tegevusteraapia, logopeed kui ka massaaž, mida lapsel oleks vaja kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles