Rohelised: ravikanepi arutelu riigikogus kuulutati kinniseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teisipäeval hakkab riigikogu sotsiaalkomisjon arutama enam kui 1400 allkirjaga pöördumist, mis nõuab ravikanepi patsientidele kättesaadavaks tegemist - samas kurdavad rohelised, et arutelu toimub kinniste uste taga.

«Märtsis jõustub ravikanepi kättesaadavust parandav seadus Saksamaal, kus tervisekindlustused kanepiravi kinni maksavad. Saksamaa parlament võttis otsuse vastu ühehäälselt. Ravikanepi lubamise otsuse on juba varem teinud Hispaania, Belgia, Iisrael, Tšehhi, Kanada, Mehhiko, Holland, 28 USA osariiki ja nii edasi. Keelupoliitika laguneb teisteski riikides,» märkis roheliste eestkõneleja Aleksander Laane.

Kui konstruktiivseks arutelu Eesti parlamendis kujuneb, pole Laane sõnul veel teada. «Sotsiaalkomisjoni istung on kinniseks kuulutatud, filmida seda ei lubata, petitsiooni esitajad saavad esitluseks vaid 15 minutit. Rohelistele tundub kummaline, et kõik meie ettepanekud eksperte kaasata lükati tagasi,» ütles Eestimaa Roheliste esimees Laane.

«Me muidugi loodame, et see pole esimene ja viimane ravikanepile pühendatud istung. On kohatu, et patsiendid, kes vajavad kanepit valude leevendamiseks, peavad seda hankima mustalt turult ainult seepärast, et otsustajad ei ole ratsionaalset otsust teinud. On ju väga loogiline, et kanep kui valu leevendav aine oleks retseptiga apteegis saadaval nagu iga teine retseptiga valuvaigisti,» lisas Laane.

Rohelised loodavad, et arutelu saab siiski olema sisuline ja pannakse paika edasine tegevusplaan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles