Lužkov: Savisaar on riiklikult mõtlev poliitik (21)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimees ajakirjanik kinkis Georg Otsa andunud austajale Juri Lužkovile laulukuulsuse vene keelde elulooraamatu, mille autoriks Kulle Raig, ja DVD, millel valik Estonia legendi aariaid.
Postimees ajakirjanik kinkis Georg Otsa andunud austajale Juri Lužkovile laulukuulsuse vene keelde elulooraamatu, mille autoriks Kulle Raig, ja DVD, millel valik Estonia legendi aariaid. Foto: Jaanus Piirsalu

Venemaa pealinna Moskva pikaaegse linnapea Juri Lužkovi kinnitusel ei küsinud Tallinna endine linnapea Edgar Savisaar omavahelistel kohtumistel Keskerakonnale kunagi rahalist abi, kuid ta möönis, et arutas Savisaarega Tallinna venekeelse elanikkonna suuremat kaasamist kohalikku poliitikasse. «Et Tallinna venekeelsed elanikud omaksid mingit oma staatust. /.../ Kuidas kaasata neid rohkem aktiivsesse ellu,» rääkis 80-aastane Lužkov, kes oli oma linnapea-aastatel 1992–2010 Venemaa üks mõjukamaid poliitikuid.

Ma tean, et olete vähemalt ühe eestlase suur fänn – teile meeldib kuulata Georg Otsa.

Kui Georg Otsal oli juubel, siis korraldasin siin tema mälestuseks suure kontserdi. Mäletan, et tegime selleks spetsiaalse filmi valikuga tema esinemistest ja filmirollidest. Loomulikult oli saal täis, sest teda armastati. Ma tahaksin rõhutada seda, et ta laulis [vene keeles] ilma igasuguse aktsendita. Muidugi olen kuulnud teda elavas esituses. See oli ime, kuidas ta laulis!

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles