Mereväelaevast Wambola saab NATO miinitõrjegrupi lipulaev (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merevägi arvas teenistusse tuukri-ja toetuslaeva EML Wambola.
Merevägi arvas teenistusse tuukri-ja toetuslaeva EML Wambola. Foto: srs Siim Verner Teder

Mereväe tuukri-ja toetuslaevast Wambola saab kolmapäevast NATO esimese miinitõrjegrupi lipulaev.

Wambola alustab kolmapäeval teed Belgia suunas, et liituda NATO esimese miinitõrjegrupi koosseisuga. Wambola hakkab täitma üksuse staabi- ja toetuslaeva ülesandeid, mis tähendab ka grupi lipulaeva kohustuste täitmist.  

Merevägi võttis varasemalt reservis olnud Wambola taas teenistusse mullu novembrist, kui laeva komandöriks määrati vanemleitnant Ermo Jeedas ning seni laeva Tasuja peal teeninud mereväelased, sealhulgas kaheksa ajateenijat, jätkasid oma teenistust Wambolal.

Wambola soetati koos oma sõsarlaeva Tasujaga 2006. aastal. Mereväe tuukri- ja toetuslaev Wambola kuulub Lindormen-klassi ning on ehitatud 1977. aastal. Varasemalt mereväe laevastiku koosseisu kuulunud 1959. aastal valminud Wambola arvati teenistusest maha 2009. aastal ja laev seisab Lennusadamas.

Lindormen-klassi laevad on algselt ehitatud miinide veeskamiseks. Varasemalt kasutas Taani merevägi neid staabi- ja toetuslaevadena NATO miinitõrjeeskaadris.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles