Sogane äri keeras tülli jahtklubid ja järvepäästjad

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahtklubi Saadjärvel.
Jahtklubi Saadjärvel. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Saadjärve Vabatahtlik Järvepääste ostis PRIA ja valla toetusraha eest kaatri, kuid jahtklubi esindajate sõnul ajavad päästjad võimsa kaatriga hoopis hägust koolitusäri.

Päästepaadi ja selle varustuse ostmiseks PRIA-lt ligi 40 000 eurot saanud Tartu lähistel tegutseva Saadjärve Vabatahtliku Järvepääste MTÜ juhatuse liige Marge Kohtla tõrjub kõiki pettustesüüdistusi ja kinnitab, et kunagi pole keegi jäänud järvelt päästmata, kirjutab Äripäev.

Saadjärve jahtklubi liige Enn Braun, kes enne kuulus nüüdseks vastasleeriks muutunud sama järve ääres tegutsevasse Tartu Kalevi jahtklubisse, muretseb aga, et vaid näilise järvepääste olemasolu takistab neil korraliku järvepääste loomist.

Konkureerivad ja juba aastaid omavahel tülitsevad Saadjärve jahtklubi ja Tartu Kalevi jahtklubi tegutsevad üksteisest napi 1,6 kilomeetri kaugusel Äksis Tartu- ja Jõgevamaa piiril.

Üksteise peale esitatakse pidevalt politseisse ja kohtusse kaebusi, osapooltel on tulnud aru anda nii maksuametile kui ka PRIA-le.

Pikemalt loe Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles