Taksojuhid jäid Tallinna linnale kohtus alla

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod Viru tänaval.
Taksod Viru tänaval. Foto: Liis Treimann

Tallinnas taksoteenuse osutamist reguleerivate korralduste tühistamist nõudnud taksojuhtide liit kaotas lõplikult vaidluse linnavalitsusega, sest riigikohus ei võtnud liidu esindajate kaebust arutusele ja seetõttu jäid jõusse alama astme kohtutes linnavalitsuse kasuks langetatud otsused


Kadu ja Poolak vaidlustasid kohtus muuhulgas Viru tänava taksopeatuse rendile andmise AS-ile Tulika Takso, kuna nende hinnangul rikub see tegutsevate taksojuhtide õigust kasutada avalikuks kasutamiseks mõeldud rajatiste ja kinnisasjade osi taksopeatusena, vahendas ERR-i uudisteportaal.

Taksojuhid ja ettevõtted leidsid, et linna avalikul maal asuvate taksopeatuste kui ühistranspordi infrastruktuuri objekti rendileandmine ühele konkreetsele ettevõtjale rikub põhiseadusega neile garanteeritud ettevõtlusvabadust ja ettevõtjate võrdse kohtlemise printsiipi.

Taksojuhtide liit on seisukohal, et Tallinna taksoteenuste korraldused on vastuolus konkurentsiseaduse põhimõtetega, ühistranspordiseadusega ning selle alusel vastuvõetud õigusaktidega.

Kohtud leidsid, et taksopeatuste rendile andmisega pole kahjustatud vaba konkurentsi ja tarbijaõigusi, sest kliendid saavad taksoteenuse osutajat vabalt valida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles