Graafik: millises autokoolis saab sõidu kõige paremini selgeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riiklik sõidueksam on osutunud juhilubade soovijate jaoks kõvaks pähkliks.
Riiklik sõidueksam on osutunud juhilubade soovijate jaoks kõvaks pähkliks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maanteeameti statistika näitab, et iga teine riiklikule sõidueksami tegija kukub esimesel korral läbi. Postimees koostas ülevaate, millises autokoolis käies on kõige suurem lootus juhiluba esimesel katsel kätte saada. Ülevaade hõlmab suuremaid autokoole, kus sooritajaid oli vähemalt poolsada.

Maanteeameti võttis mullu vastu 29 529 B-kategooria sõidueksamit ning esimesel korral läbis selle 13 330 isikut ehk 46 protsenti  juhikandidaatidest, teatas maanteeamet. Amet soovitab autokooli valides lisaks hinnale arvestada ka muid kriteeriumeid, näiteks riiklikku sõidueksami läbimisprotsenti, mis annab esialgse ülevaate ja indikaatori kooli osas.

«Loomulikult soovitame uurida autokooli kohta ka nende kodulehelt, kuidas kool ennast eksponeerib ja millistele väärtustele viitab, tuttavatelt, sotsiaalmeediast ning ajakirjandusest. Mitte alati ei ole odav hind kõige parem kriteerium sõiduoskuse saamiseks,» ütles  maanteeameti eksamiosakonna juhataja Tarmo Vanamõisa. Vanamõisa sõnul on oluline, et  autokooli lõpetanu ja riikliku sõidueksami edukalt sooritanu oleks valmis astuma liiklusesse ja olema seal teiste liiklejatega arvestav ohutu juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles