Põhjamaade suurim paadimess meelitab Soome eripäraga

Jaano Martin Ots
, Ajakiri Paat & Merendus toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudistoode Helsingi meremessil 2016 Yamarin 81.
Uudistoode Helsingi meremessil 2016 Yamarin 81. Foto: Jaano Martin Ots

Soomes on üks veesõiduk umbes iga viie, Eestis 40–45 inimese kohta. Ainuüksi Soome Turu saarestikus on ligikaudu 40 000 saart, kogu Eesti rannikumeres ühtekokku 2222 saart ja laidu. Soome rannikul on üle 2400 väikesadama ja sadamakoha, Eestis 180, ja neistki 50 on külalissadamad.

Juba ülaltoodud arvudest peaks selge olema, et kuigi mõtteviisilt jm asjadelt oleme põhjanaabritega suhteliselt sarnased, jääme kõige selle poolest, mis paatidega seotud, kas või oma vahepealse ajaloo tõttu oluliselt maha. Paadihuvilisi tuleb aga meilgi üha juurde ja paljud neist külastavad igal aasta jaanuarikuus Helsingis toimuvat Skandinaavia ning kogu Põhja-Euroopa suurimat paadi- ja hobimeresõidu messi. Seda korraldab Soome paadifirmade liit Finnboat koostöös Helsingi messikeskusega. Külastajatele pakutakse head läbilõiget põhjamaisest harrastusmeresõidust, kalastusest ja veespordist. Väljapanek on teatud mõttes kerge soome aktsendiga, aga Eesti paadihuvilistele peaks see hästi sobima.

Vähe suuri uudiseid, kuid hea valik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles