Kalev Kukk Savisaarele: enda foto kinkimine teistele on solvav

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavolinik Kalev Kukk leidis, et linnapea Edgar savisaar eksib tallinlastele enda fotosid saates heade kommete vastu.
Linnavolinik Kalev Kukk leidis, et linnapea Edgar savisaar eksib tallinlastele enda fotosid saates heade kommete vastu. Foto: Peeter Langovits

Reformierakondlasest linnavolinik Kalev Kukk selgitas täna volikogu kõnepuldist linnapea Edgar Savisaarele, et enda foto saatmist teistele kingituseks peetakse solvavaks ning niisugused kingitused kuulusid Brežnevi aegadesse.


«Olen jõudnud sellisesse ikka, kus aeg-ajalt hakkavad koju tulema sellised kinkeportreed. Öeldakse, et kingitud hobuse suhu ei vaadata ja sellega võiks vahest ka leppida. Isegi siis, kui koju saabub Tallinna linnapealt õnnitluskaart või midagi sellist, kus on ka tema pilt peal,» rääkis Kukk volikogu istungil.

«Aga sellel asjal on ka teine pool. Vähemalt mind on kogu elu õpetatud, et ära kingi kunagi kellelegi enda fotot. See on kirjas ka Aasamaa käitumisõpikutes. See olevat kõige solvavam kingitus, mida keegi võib üldse kunagi saada,» lisas ta.

Kuke hinnangul kuulusid sellised kingitused Leonid Brežnevi aegadesse. Samuti võib niisuguste asjadega kokku puutuda Põhja-Koreas või Liibüa diktaatori Muammar Gaddafi lähikonnas.

«Nüüd tahaksin ma selle kaardi üle anda volikogu esimehele selleks, et ta saaks selle edasi anda Tallinna linnapeale, võibolla korduvkasutuseks,» lõpetas Kukk oma sõnavõtu ning andis Savisaare fotoga paberi üle volikogu esimehele Toomas Vitsutile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles