Siseministeerium kavatseb tõhustada maapiirkondade konstaabliteenust (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik siseneb Valga politseijaoskonna uksest. Foto on illustreeriv.
Politseinik siseneb Valga politseijaoskonna uksest. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Siseministeerium kavatseb valitsussektori töökohtade Tallinnast välja viimise kava raames taas tõhustada maapiirkondade konstaabliteenust.

Siseministeeriumi pressiesindaja Karin Kase rääkis BNSile, et juba täna asub 58 protsenti siseministeeriumi valitsemisala veidi üle 8000 töökohast väljaspool pealinna, kusjuures siseministeeriumi valitsemisala töökohad paiknevad kõikides Eesti maakondades.

Kase lisas, et siseministri oluline prioriteet on viia maapiirkondadesse tagasi tõhus konstaabliteenistus ja suurendada kiirreageerimisvõimekust Ida-Virumaal ning Lõuna-Eesti piirilähedastes regioonides, samuti parandada päästevõimekust maapiirkondades.

«Sellega kaasneb arvukalt töökohti väljaspool Tallinna, täpne analüüs numbrite osas veel käib,» sõnas ta.

Ministeerium kaalub ka täiendavate töökohtade Tallinnast välja viimise võimalust. Politsei- ja piirivalveametil (PPA) on plaanis juba lähiajal luua väljaspool pealinna mõned uued teenistuskohad, näiteks asub märtsist elamisloataotlusi menetlema kaks inimest Lõuna, kaks Ida ja üks Lääne prefektuuris. Samuti hakkab märtsist PPAs tööle uus välismaalastele mõeldud nõustamisteenus, kus tööd alustavad kaks inimest Ida prefektuuris ja üks inimene Lõuna prefektuuris.

Kase ütles, et Tartusse on plaanis luua siseministeeriumi infotehnoloogiateenistuse (SMIT) uus arenduskeskus 15-20 töötajaga. «Palju on juttu olnud ka Sisekaitseakadeemia õppetegevuse laienemisest Narva, ka sellega tekiks sinna juurde uusi töökohti, aga see on juba eraldiseisev valitsuse otsus,» märkis ta.

«Kindlasti peab töökohtade väljaviimine Tallinnast olema funktsionaalselt põhjendatud ja mitte kahjustama pakutava avaliku teenuse kvaliteeti. Kaaluda tuleb ka töökohtade väljaviimisega kaasnevaid kulusid.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles