Saaremaal jäävad õppurid öömajata (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui seni said maalt Kuressaarde õppima tulnud koolilapsed peavarju õpilaskodus, siis sügisest tuleb neil üürikorter otsida.
Kui seni said maalt Kuressaarde õppima tulnud koolilapsed peavarju õpilaskodus, siis sügisest tuleb neil üürikorter otsida. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kuressaare linn on sulgemas Saaremaa ühisgümnaasiumi 40 aastat tegutsenud õpilaskodu, ilma et sealsetel asukatel oleks tuleviku osas kindlust.

«Ma ei kujuta ette, mis järgmisel aastal saama hakkab,» olid Saaremaa ühisgümnaasiumi 11. klassi õpilased Emilia Rozenkron ja Marie-Elis Kuivjõgi eile Saarte Häälega rääkides nõutud. Leisist ja Lümandast pärit tüdrukud peavad nüüd hakkama lisaks niigi pingelisele gümnaasiumi lõpuklassile endale elukohta otsima.

Õpilaskodu renoveerimisel käib hankeprotsess kogu maja muutmiseks, et see sobiks haridusliku erivajadustega lastele õpperuumideks. Samas ei ole ühtegi kirjakohta, et õpilaskodu enam ei ole.

Kooli haldusjuhi Aado Haandi on mures, et mis saab lastest järgmisel aastal. Keegi ühtegi lahendust välja pakkunud pole. Kui täpne olla, siis omavalitsusel ei olegi kohustust õpilaskodukohta tagada. Samas on valla ühinemislepingus klausel, et gümnaasiumiõpilastele tagatakse kaasaegsetele nõuetele vastav majutusteenus.

Hetkel majutub SÜG-i õpilaskodus 47 last. Haldusjuhi sõnul muutub see arv pidevalt, kuid 60 lapse ringis on olnud aastaid. Nii palju on voodikohti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles