Kaks kaitsepolitseinikku saavad märkimisväärsete teenete eest ordeni

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

President Kersti Kaljulaid annetab kahele kaitsepolitseinikule märkimisväärsete teenete eest Kotkaristi teenetemärgi, nende teened Eesti riigi ees jäävad saladuseks.

Riigipea otsusega saavad Kotkaristi IV klassi teenetemärgi kaitsepolitseinikud Hendrik Lõbu ja Merike Pappel. President märkis otsuses, et mõlemad saavad teenetemärgi märkimisväärne panuse eest Eesti julgeoleku tagamisel.

Kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp ütles Postimehele, et kapo ei saa kahe kaitsepolitseiniku teenetest täpsemalt rääkida, kuna tegemist on riigisaladusega.

Politsei veebikonstaabel Maarja Punak saab presidendilt Kotkaristi raudristi.

Vanemkomissar Maarja Punak on politseinik, kellelt noored julgevad abi otsida keeruliste teemadega nagu näiteks kiusamine või süüteo ohvriks langemine. Sotsiaalmeedias pöördutakse Maarja poole ligi 2500 korral aastas, kuid ta käib ka ise noortega nii virtuaal- kui ka reaalmaailmas suhtlemas. Ta käib ka koolides netiohutusest ja küberkiusamisest rääkimas.

Kaitseväe major Margo Grosberg saab presidendilt Kotkaristi IV klassi teenetemärgi. Riigipea märkis otsuses, et major Grosberg on andnud märkimisväärse panuse Kaitseväe arengusse ning mänginud olulist rolli kaitseväe juhtkonna ja valitsuse nõustamisel. Grosbergil on olnud kandev roll Mali ÜRO rahutagamismissiooni korraldamisel ja läbiviimisel.

Politsei- ja piirivalveameti Vasknarva kordoni juht, politseikolonelleitnant Illar Jõgi saab Kotkaristi IV klassi teenetemärgi.

Illar Jõgi on olnud teenistuses 1994. aastast ning ta on andnud märkimisväärse panuse Eesti turvalisuse tagamiseks. Tema töö on taganud Alajõe ja Vasknarva kordonite kõrge taseme piiri valvamisel ja päästevõimekuse tagamisel.

Staabiveebel Ramil Sadikov sai presidendilt Kotkaristi hõberisti. President põhjendas Ramil Sadikovile teenetemärgi andmist panusega Eesti riigikaitse tugevdamisesse.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivpiirivalvur Janek Pinta sai presidendilt Kotkaristi raudristi.

Pärnu politseijaoskonna vanemkomissar Janek Pinta on tunnistatud kaks korda parimaks piirivalvuriks - aastatel 1993 ja 2014. Viimase tunnustuse tõi talle Schengeni kompensatsioonimeetmete edukas rakendamine ebaseadusliku rände tõkestamisel läbi Ikla piiripunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles